top of page

Zone Exercises (Zone øvelser)

Mange af os oplever at vi lever i en tid hvor vi til daglig bliver udsat for store mængder af overvældende informationer, lange transporttider og har tidsfrister der skal overholdes. Den konstante stimulering hvor der ikke er plads til mange pauser, resulterer nemt i stress. Dette er blevet det moderne samfunds nye problematik og desværre en naturlig del af manges hverdage. Med mange bolde i luften og det konstante tidspres kan det være en udfordring at presse træningen ind i hverdagene. Der findes dog nogle enkelte bevægelser som giver et boost til kroppens energi- og vitalitetsniveau i løbet af kun få minutter og kaldes zone exercises eller på dansk zone øvelser.

Hvad er Zone Exercises?

Zone Exercises (zone øvelser) er en serie af energi øgende og vitaliserende øvelser bestående af rolige og langsomme bevægelser. Navnet Zone Exercises kan knyttes til den amerikanske Paul Chek som er forfatter og ekspert i den funktionelle bevægelse. Gå til hans officielle hjemmeside. Læs mere om Paul Chek HER.

Hvorfor er det godt at benytte zone øvelser og hvordan fungerer disse øvelser?

Kroppen er et system der består af flere systemer – kredsløbs-, fordøjelses-, hormonal- og muskuloskeletal system – som er forbundet med hinanden. Et system kan ikke fungere isoleret eller uden den anden og alle af disse systemer har brug for energi til at kunne fungere optimalt. Zone øvelser målretter sig til kroppens i alt 6 zoner og forbedrer deres funktion efter gennemførelsen. Ved at træne muskler igennem i hver zone bliver kroppens hormonelle system, vævet omkring rygsøjlen og kroppens organer forsynet med ny energi som også kaldes Chi energi. Denne proces er fundamentet for både yoga, Tai-Chi, Qigong og alle bevægelsesformer hvor bevægelserne udføres langsomt ved hjælp af en harmonisk vejrtrækning.

DSC07421.JPG
DSC07422.JPG

Jo hurtigere man bevæger sig jo langsommere kører Chi energien og jo langsommere man laver bevægelser jo hurtigere sker denne Chi energi flow i kroppen. For at opleve den opfriskende effekt af zone øvelser er det derfor anbefalet at gennemføre bevægelserne så langsomt som muligt. Ved manglende tid til længerevarende træning er det vigtigt at benytte få minutter på stræk og zone øvelser for at optimere kroppens funktioner.

På studiets holdtræningsplan har vi med vilje placeret vores nye hold – som vi kalder Zone Vital hold – om morgenen for at give en god start på dagen til kroppen. På vores Zone Vital hold kan du lære zone øvelser at kende som du derefter nemt kan benytte hjemme.

Husk zone øvelser er ”Working In” og ikke ”Working out”!

bottom of page